skip to Main Content

Οι δράσεις του UniquAll επεκτείνονται στο περιβάλλον των δημόσιων σχολείων, στοχεύοντας στη σταδιακή προσέγγιση όλων των παιδιών.

Το UniquAll, το αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την εξέλιξη και την κοινωνικοποίηση παιδιών με ειδικές ικανότητες, αποσκοπεί στη δημιουργία συνθηκών και ευκαιριών συμπερίληψης, στην υιοθέτηση τρόπων προσαρμογής της λειτουργίας του σχολικού περιβάλλοντος, αλλά και των λοιπών δομών και εκφράσεων της κοινωνίας, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσες προοπτικές, εντός και εκτός των αθλητικών χώρων.

Έχοντας αναπτύξει ήδη το Πρόγραμμα Αθλητικών Ακαδημιών Συμπερίληψης με μεγάλη επιτυχία, το UniquAll προχωρά και στην έναρξη του Σχολικού Προγράμματος.

Οι δράσεις του Σχολικού Προγράμματος περιλαμβάνουν εκμάθηση της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής σε παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού, βιωματική ενημέρωση μαθητών τυπικής εκπαίδευσης για τον Αυτισμό και ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες. Οι δραστηριότητες του προγράμματος θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση συνεκπαίδευσης και συν-άθλησης τυπικών και μη τυπικών παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού.

Στην τρέχουσα σχολική σεζόν συμμετέχουν τα εξής σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Μαράσλειο), το 3θέσιο Πειραματικό, το 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

###

UniquAll

Το UniquAll είναι ένα αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση και την εξέλιξη παιδιών με ειδικές ικανότητες. Αποστολή του είναι η παροχή κατάλληλου περιβάλλοντος συνεκπαίδευσης και συν-άθλησης μεταξύ παιδιών. Εμπνευστής του προγράμματος είναι ο σπουδαίος βετεράνος αθλητής του μπάσκετ, Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος έχει αφιερωθεί στην εκστρατεία ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Συνοδοιπόροι και πρεσβευτές του προγράμματος, είναι ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μοναδικός Έλληνας μέλος του Hall of Fame, Νίκος Γκάλης, και ο πρωταθλητής και δις MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 6981 000 709

Email: [email protected]

Social Media: FacebookInstagramYouTube