skip to Main Content

Το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» πραγματοποίησε συνάθληση με τις ακαδημίες του Μίλωνα και του Τρίτωνα και μια ξεχωριστή καλλιτεχνική δράση.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, το UniquAll πραγματοποίησε μια ξεχωριστή δράση για το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης». Οι αθλητές στο Φάσμα του Αυτισμού του UniquAll υποδέχτηκαν τους τυπικούς αθλητές δύο ιστορικών αθλητικών σωματείων, του ΑΟΝΣ “Μίλων” στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης και του ΑΟ Τρίτων στη Λεόντειο Σχολής Αθηνών. Η προπονητική ομάδα του UniquAll είχε προετοιμάσει ένα ξεχωριστό προπονητικό πρόγραμμα, στοχεύοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ των παιδιών. Μέσω της συνάθλησης τα παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος γνωρίζουν και επικοινωνούν με νευροτυπικούς συνομηλίκους τους με τους δικούς τους ξεχωριστούς τρόπους, ενώ τα νευροτυπικά παιδιά ανακαλύπτουν βιωματικά και διασκεδαστικά τον σωστό τρόπο συμπερίληψης των παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού.

Παράλληλα, το UniquAll πραγματοποίησε μια ξεχωριστή καλλιτεχνική δράση. Τα ίδια τα παιδιά του UniquAll, του Μίλωνα και του Τρίτωνα δημιούργησαν έναν πολύχρωμο πίνακα με τα αποτυπώματά τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης. Στο τελικό αποτέλεσμα του πανέμορφου καμβά, οι χρωματιστές παλάμες των νευροτυπικών και νευροδιαφορετικών παιδιών ήταν τόσο ίδιες και τόσο μοναδικές, δείχνοντας με έναν ξεχωριστό τρόπο πως όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν την ίδια θέση στην κοινωνία.

Το Πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., της ελληνικής, οικογενειακής εταιρείας σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιείται εδώ και 48 χρόνια στην αγορά. Βρίσκεται δίπλα στην Κοινωνία των Πολιτών και με τις χορηγίες της ενισχύει τον εθελοντισμό, τον αθλητισμό και τη συμπεριληπτικότητα, προς όφελος όλων. Πολύτιμος υποστηρικτής του προγράμματος είναι και η γαλακτοκομική εταιρεία Arla Foods, καθώς και ο Όμιλος ΕΛΤΑ, με πλούσια ιστορία σχεδόν 200 ετών, ο οποίος επιδεικνύει έντονο κοινωνικό έργο που συχνά συνδέεται με τις εκδόσεις γραμματοσήμων και τα ευαίσθητα κοινωνικά μηνύματα.

UniquAll και ΑΟΝΣ Μίλων στη Νέα Σμύρνη

UniquAll και ΑΟ Τρίτων στα Πατήσια

Σχετικά με το UniquAll

Το UniquAll είναι ένα αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση νευροδιαφορετικών παιδιών. Αποστολή του είναι η παροχή κατάλληλου περιβάλλοντος συνεκπαίδευσης και συνάθλησης μεταξύ παιδιών τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης. Εμπνευστής του προγράμματος είναι ο σπουδαίος βετεράνος αθλητής του μπάσκετ, Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος έχει αφιερωθεί στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Συνοδοιπόροι και πρεσβευτές του προγράμματος, είναι ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μοναδικός Έλληνας μέλος του Hall of Fame, Νίκος Γκάλης, και ο πρωταθλητής και δις MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο πρώτοι τρεις κύκλοι εφαρμογής του προγράμματος του UniquAll αφορούν στην εκμάθηση της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής σε παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού.

Σχετικά με την εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 από τον Διαμαντή Μασούτη ο οποίος άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην οδό Κ. Κρυστάλλη, πλατεία Αντιγονιδών. Είναι αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση, market leader στη Βόρεια Ελλάδα και σε υψηλή θέση του κλάδου πανελλαδικά. Ελέγχει 400 καταστήματα κατηγορίας super market, Grand Μασούτης, Cash & Carry, πράσινο κατάστημα, dark store. Διαθέτει υπερσύγχρονο Logistics Center στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις 62.000 τ.μ., οικόπεδο 145.000 τ.μ.) ένα από τα μεγαλύτερα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Τα σούπερ μάρκετ Μασούτης είναι για τους καταναλωτές τα «οικονομικά και ελληνικά» σούπερ μάρκετ που εμπιστεύονται εδώ και 48 χρόνια. Η συνεισφορά της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας αποτελεί θεμελιώδη αξία της εταιρικής της κουλτούρας. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύει πρωτοβουλίες και δράσεις που κινούνται στη γραμμή της αλληλεγγύης και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Με σεβασμό στα αθλητικά ιδεώδη στηρίζει διαχρονικά τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό.

Σχετικά με την εταιρία ARLA

Η Arla Foods ξεκίνησε την πορεία της πριν 120 χρόνια στη Δανία, είναι η 4η μεγαλύτερη γαλακτοκομική εταιρεία στην Ευρώπη και 6η στον κόσμο, καθώς και ο μεγαλύτερος παραγωγός οργανικών προϊόντων παγκοσμίως. Είναι συνεταιριστική και ανήκει σε ~8.400 γαλακτοπαραγωγούς. Βασική αρχή στην Arla είναι ο σεβασμός προς τη διατροφή των καταναλωτών και προς τον πλανήτη μας. Αυτό γίνεται πράξη καθώς οι φάρμες και τα γαλακτοκομεία της εταιρείας ακολουθούν τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals), για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Μέσω της προϊοντικής σειράς Arla PΡΟΤΕΙΝ, σε αυτή τη συνεργασία η εταιρεία θα υποστηρίξει όλους τους συμμετέχοντες στις ακαδημίες (αθλητές και προπονητές) για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα προϊόντα Arla PROTEIN (ροφήματα γάλακτος, puddings, cottage cheese & κίτρινο τυρί σε φέτες) περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσική πρωτεΐνη γάλακτος και αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο για όσους γυμνάζονται κι έχουν έναν δυναμικό τρόπο ζωής και όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητά τους.

Σχετικά με τα ΕΛΤΑ

Ο Όμιλος ΕΛΤΑ αποτελείται από τη μητρική εταιρεία «ΕΛΤΑ» και τη θυγατρική εταιρεία «ΕΛΤΑ Courier». Είναι 100% θυγατρική του Υπερταμείου/Growthfund και αποτελεί τον φορέα παροχής καθολικής υπηρεσίας για την Ελλάδα. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι σήμερα ο πλέον αξιόπιστος πάροχος απλών, σύγχρονων και ποιοτικών υπηρεσιών ταχυδρομείου, ταχυμεταφορών και χρηματοοικονομικών συναλλαγών, σε κάθε σημείο της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος έχει ξεκινήσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού που προβλέπει ένα ευρύ σύνολο ψηφιακών έργων για την αναβάθμιση και την αυτοματοποίησή του καθώς και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Με πλούσια ιστορία σχεδόν 200 ετών, τα ΕΛΤΑ έχουν να επιδείξουν έντονο κοινωνικό έργο που συχνά συνδέεται με τις εκδόσεις γραμματοσήμων και τα ευαίσθητα κοινωνικά μηνύματα που επιλέγουν να μεταφέρουν μέσα από αυτά.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 6981 000 709

Email: [email protected]

Social Media: Facebook, Instagram, YouTube