skip to Main Content

Ο πρώτος κύκλος του UniquAll ολοκληρώθηκε με μια ξεχωριστή Τελετή Λήξης, με εκλεκτούς καλεσμένους και συνάθληση!

Το φινάλε της πρώτης σεζόν του UniquAll γράφτηκε με μια υπέροχη εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λεοντείου Σχολής Αθηνών. Ο εμπνευστής, Δημήτρης Παπανικολάου, o Head Coach, Γιάννης Τσουμπρής και οι προπονητές του UniquAll υποδέχθηκαν τους αθλητές και τις αθλήτριες του Προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης, τους γονείς και τους συγγενείς τους, αλλά και αθλητές της Eurohoops Academy Λεοντείου και του ΑΟΝΣ «Μίλων». Εκλεκτοί ήταν και οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Τελετής Λήξης: η ακτιβίστρια για τον Αυτισμό, Άδα Σταματάτου,  η γυναίκα – σύμβολο δύναμης και θέλησης, Ιωάννα Παλιοσπύρου και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Στην Τελετή Λήξης βρέθηκαν, φυσικά, και εκπρόσωποι της Novibet, του Trace ‘n Chase, του Mega, του Δήμου Αθηναίων και της Λεοντείου Σχολής· των οργανισμών που στήριξαν έμπρακτα το UniquAll από την πρώτη στιγμή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Δημήτρη Παπανικολάου να μιλά για το σπουδαίο έργο όλων όσων συνέβαλαν για την πραγματοποίηση του οράματός του, ενώ δεσμεύτηκε πως αυτή είναι μόνο η αρχή για όσα αποσκοπεί να επιτύχει το UniquAll. Ακολούθησε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος τόνισε πως μέσω του αθλητισμού όλα τα παιδιά μπορούν να καταρρίψουν τα στερεότυπα. Αμέσως μετά, έδωσε το… σύνθημα για την πρώτη συνάθληση! Τα παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού και οι αθλητές τυπικής ανάπτυξης των ομάδων της Eurohoops Academy Λεοντείου και του Μίλωνα έγιναν μία ομάδα και απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώνει. Στη συνέχεια η Άδα Σταματάτου, απευθυνόμενη στις οικογένειες των παιδιών του UniquAll μίλησε στην καρδιά τους, ως μητέρα αυτιστικού νέου και συνεχάρη με θέρμη τον Δημήτρη Παπανικολάου. Ακολούθησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία στο δικό της μήνυμα ανέδειξε την πίστη της στη νέα γενιά για τη δημιουργία μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας.

Η Τελετή Λήξης ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των συμμετεχόντων και των υποστηρικτών. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του UniquAll παρέλαβαν τα μετάλλιά τους από την Άδα Σταματάτου, ενώ οι αθλητές της Eurohoops Academy Λεοντείου και του Μίλωνα από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ακολούθησε η βράβευση των εθελοντών για την πολύτιμη συνεισφορά τους, η οποία συνοδεύτηκε από εκπαιδευτική υποτροφία συνολικού ύψους 750€. Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με τους πολύτιμους υποστηρικτές. Τα βραβεία παρέλαβαν εκ μέρους της Novibet, η Μαρία Καλαποθαράκου, του Trace ‘n Chase ο Διονύσης Νικηφόρος, εκ μέρους του Δήμου Αθηναίνων η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή και εκ μέρους της Λεοντείου ο Νικόλαος Νούλας, Πρόεδρος του Συμβουλίου για τη Μαριανή Αποστολή στην Ελλάδα και ο Χρήστος Νάκης, Γενικός Διευθυντής της Λεοντείου Σχολής Αθηνών.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου έδωσε και επίσημα το φινάλε του πρώτου κύκλου, ανανεώνοντας το ραντεβού όλων για τη νέα σεζόν!

###

UniquAll

Το UniquAll είναι ένα αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση και την εξέλιξη παιδιών με αναπηρίες. Αποστολή του είναι η παροχή κατάλληλου περιβάλλοντος συνεκπαίδευσης και συνάθλησης μεταξύ παιδιών. Εμπνευστής του προγράμματος είναι ο σπουδαίος βετεράνος αθλητής του μπάσκετ, Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος έχει αφιερωθεί στην εκστρατεία ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Συνοδοιπόροι και πρεσβευτές του προγράμματος, είναι ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μοναδικός Έλληνας μέλος του Hall of Fame, Νίκος Γκάλης, και ο πρωταθλητής και δις MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο πρώτος κύκλος εφαρμογής του προγράμματος του UniquAll αφορά στην εκμάθηση της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής σε παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης και παράλληλες δράσεις ευαισθητοποίησης.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 6981 000 709

Email: [email protected]

Social Media: FacebookInstagramYouTube

Υποστηρικτές

GiANT Heart by Novibet, Πρώτος Υποστηρικτής Προγράμματος Αθλητικών Ακαδημιών Συμπερίληψης

 Trace ‘n Chase, Υποστηρικτής | MEGA, Υποστηρικτής