skip to Main Content

Ο εμπνευστής του UniquAll, Δημήτρης Παπανικολάου, σε προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό αθλητικό περιβάλλον, όπου είναι όλοι μοναδικοί – όλοι ίσοι!

Το UniquAll, το αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση νευροδιαφορετικών παιδιών, το οποίο οραματίστηκε και πραγματοποίησε ο σπουδαίος βετεράνος καλαθοσφαιριστής, Δημήτρης Παπανικολάου, ξεκινά ξανά τη δράση του! Το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» του UniquAll υλοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, καταφέρνοντας να προσφέρει σε δεκάδες παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού ευκαιρίες ομαδικής άθλησης προσαρμοσμένες στις δικές τους ανάγκες και να ευαισθητοποιήσει την αθλητική κοινότητα για τη διαφορετικότητα. Οι εθελοντές αποτέλεσαν την «ψυχή» του προγράμματος στον πρώτο κύκλο εφαρμογής του, γι’ αυτό, μάλιστα, επιβραβεύθηκε η κινητοποίησή τους με εκπαιδευτικές υποτροφίες. Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν το UniquAll ο πρωταθλητής και δις MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μοναδικός Έλληνας μέλος του Hall Of Fame, Νίκος Γκάλης, επικοινωνώντας με συγκινητικό τρόπο το μήνυμα της συμπερίληψης.

Τώρα, οι δραστηριότητες του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» του UniquAll επιστρέφουν για δεύτερη σεζόν με έξι τμήματα για 60 παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού. Ο δεύτερος κύκλος εφαρμογής του προγράμματος του UniquAll αφορά στην εκμάθηση της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής, με την προπονητική επιμέλεια του εξειδικευμένου στην Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή και έμπειρου σε παιδιά με Αυτισμό προπονητή, Γιάννη Τσουμπρή. Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 8 ετών και άνω, τα οποία ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού, και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» περιλαμβάνει εβδομαδιαίες προπονήσεις μπάσκετ, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λεοντείου Σχολής Αθηνών στα Πατήσια κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Οι δράσεις του προγράμματος θα ξεκινήσουν το Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο. Η διαδικασία δήλωσης νέων συμμετοχών, καθώς και ανανέωσης των περσινών συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 16 Φεβρουαρίου, με προτεραιότητα στους περσινούς αθλητές.

Δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» εδώ!

Οι «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» υποστηρίζουν, επίσης, πρόγραμμα εθελοντισμού. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν το πρόγραμμα δεν χρειάζεται να έχουν πρότερη εμπειρία με τον Αυτισμό ή το μπάσκετ. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να υποστηρίζουν τις αξίες του UniquAll και να θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Μέσω της συμμετοχής τους στο UniquAll, οι εθελοντές θα γίνουν μέρος μιας ομάδας, η οποία θα συμβάλλει στην καταπολέμηση του στιγματισμού των νευροδιαφορετικών ατόμων, εντός και εκτός της αθλητικής κοινότητας. Η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής για εθελοντές θα διαρκέσει, επίσης, από τις 10 έως και τις 16 Φεβρουαρίου.

Γίνε εθελοντής στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» εδώ!

«Όλοι μοναδικοί – όλοι ίσοι»

Η πρώτη σεζόν του UniquAll ήταν ένα πραγματικά ενθαρρυντικό ξεκίνημα. Δεκάδες νευροδιαφορετικά παιδιά ένιωσαν τη χαρά του αθλητισμού και εξέλιξαν τις δεξιότητές τους. Δεκάδες αθλητές και αθλήτριες ακαδημιών μπάσκετ της Αθήνας γνώρισαν και αγκάλιασαν τη νευροδιαφορετικότητα. Εξέχουσες προσωπικότητες από το ευρύτερο κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό περιβάλλον, όπως οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Άδα Σταματάτου, Γιώργος Καραγκούνης, Ιωάννα ΠαλιοσπύρουΔιονύσης Σχοινάς, Σπύρος ΓιαννιώτηςΕλευθερία ΤόσιουΔημήτρης ΙτούδηςΝτορέττα ΠαπαδημητρίουΕβίνα Μάλτση, Αννίτα Ναθαναήλ και Έρρικα Πρεζεράκου, ένωσαν τη φωνή τους, πρωτοστατώντας στον αγώνα για μια συμπεριληπτική κοινωνία. Η συγκίνηση και η ικανοποίηση που μας γέμισαν όλες αυτές οι στιγμές έγιναν η κινητήριος δύναμη για μια σπουδαία συνέχεια!

Πληροφορίες

Τόπος διεξαγωγής προπονήσεων

Λεόντειος Σχολή Αθηνών | Νεϊγύ 17, Αθήνα

Πρόγραμμα

Τετάρτη
18:00 – 18:45, 18:45 – 19:30, 19:30 – 20:15
Σάββατο
09:30 – 10:15, 10:15 – 11:00, 11:00 – 11:45

Χρονικό διάστημα εγγραφών

10 – 16 Φεβρουαρίου 2023

Ημερομηνία έναρξης τμημάτων

1 Μαρτίου 2023

Δωρεάν συμμετοχή | Όροι και προϋποθέσεις

###

Σχετικά με το UniquAll

Το UniquAll είναι ένα αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση νευροδιαφορετικών παιδιών. Αποστολή του είναι η παροχή κατάλληλου περιβάλλοντος συνεκπαίδευσης και συνάθλησης μεταξύ παιδιών τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης. Εμπνευστής του προγράμματος είναι ο σπουδαίος βετεράνος αθλητής του μπάσκετ, Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος έχει αφιερωθεί στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Συνοδοιπόροι και πρεσβευτές του προγράμματος, είναι ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μοναδικός Έλληνας μέλος του Hall of Fame, Νίκος Γκάλης, και ο πρωταθλητής και δις MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο πρώτοι δύο κύκλοι εφαρμογής του προγράμματος του UniquAll αφορούν στην εκμάθηση της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής σε παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 6981 000 709

Email: [email protected]

Social Media: FacebookInstagramYouTube