skip to Main Content

Το ξεχωριστό αθλητικό περιβάλλον όπου είναι όλοι μοναδικοί – όλοι ίσοι σε περιμένει!

Οι πρώτες δύο σεζόν του UniquAll ήταν ένα πρώτο βήμα για την κοινωνική αλλαγή, όπως οραματίστηκε ο εμπνευστής του, Δημήτρης Παπανικολάου, με τη στήριξη των πρεσβευτών Νίκου Γκάλη και Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το UniquAll είναι ένα αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση νευροδιαφορετικών παιδιών. Από το ξεκίνημά του έως και σήμερα εκατοντάδες παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού βίωσαν τη χαρά του παιχνιδιού και ανέπτυξαν τις κοινωνικές και κινητικές τους δεξιότητες μέσα από αθλητικές δραστηριότητες, αθλητές και αθλήτριες ακαδημιών μπάσκετ της Αττικής γνώρισαν τη νευροδιαφορετικότητα και έμαθαν στην πράξη τη συμπερίληψη, ενώ πολλοί κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες ένιωσαν το μεγαλείο του εθελοντισμού. Ταυτόχρονα, με αφορμή το UniquAll εξέχουσες προσωπικότητες από το ευρύτερο κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό περιβάλλον, όπως οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Άδα Σταματάτου, Γιώργος Καραγκούνης, Ιωάννα Παλιοσπύρου, Διονύσης Σχοινάς, Σπύρος Γιαννιώτης, Ελευθερία Τόσιου, Δημήτρης Ιτούδης, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Εβίνα Μάλτση, Αννίτα Ναθαναήλ και Έρρικα Πρεζεράκου πρωτοστάτησαν στον αγώνα για μια συμπεριληπτική κοινωνία.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» του UniquAll επιστρέφουν για τρίτη σεζόν με πέντε τμήματα για 60 παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού. Ο τρίτος κύκλος εφαρμογής του προγράμματος του UniquAll αφορά στην εκμάθηση της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής, με την προπονητική επιμέλεια του εξειδικευμένου στην Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή και έμπειρου σε παιδιά με Αυτισμό προπονητή, Γιάννη Τσουμπρή. Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 8 ετών και άνω, τα οποία ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού, και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» περιλαμβάνει εβδομαδιαίες προπονήσεις μπάσκετ, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης κάθε Τρίτη και της Λεοντείου Σχολής Αθηνών στα Πατήσια κάθε Πέμπτη. Οι δράσεις του προγράμματος θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο. Η διαδικασία δήλωσης νέων συμμετοχών, καθώς και ανανέωσης των περσινών συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 20 Οκτωβρίου, με προτεραιότητα για τους περσινούς αθλητές.

Δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» εδώ!

Οι «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» υποστηρίζουν, επίσης, πρόγραμμα εθελοντισμού. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν το πρόγραμμα δεν χρειάζεται να έχουν πρότερη εμπειρία με τον Αυτισμό ή το μπάσκετ. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να υποστηρίζουν τις αξίες του UniquAll και να θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Μέσω της συμμετοχής τους στο UniquAll, οι εθελοντές θα γίνουν μέρος μιας ομάδας, η οποία θα συμβάλλει στην καταπολέμηση του στιγματισμού των νευροδιαφορετικών ατόμων, εντός και εκτός της αθλητικής κοινότητας. Η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής για εθελοντές θα διαρκέσει, επίσης, από τις 11 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Γίνε εθελοντής στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» εδώ!

Νέοι υποστηρικτές του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» του UniquAll είναι τα σούπερ μάρκετ Μασούτης και η γαλακτοκομική εταιρεία Arla Foods Hellas, μέσω μιας σύμπραξης με έντονα κοινωνικό πρόσημο.

Πληροφορίες

Τόπος διεξαγωγής προπονήσεων

Λεόντειος Σχολή Αθηνών | Νεϊγύ 17, Αθήνα

Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης | Θεμιστοκλή Σοφούλη 2, Νέα Σμύρνη

Πρόγραμμα

Τρίτη 📍 Νέα Σμύρνη

17:00 – 17:45, 17:45 – 18:30

Πέμπτη 📍 Πατήσια

18:30 – 19:15, 19:15 – 20:00, 20:00 – 20:45

Χρονικό διάστημα εγγραφών

11 – 20 Οκτωβρίου 2023

Ημερομηνία έναρξης τμημάτων

31 Οκτωβρίου & 2 Νοεμβρίου 2023

Δωρεάν συμμετοχή

###

Σχετικά με το UniquAll

Το UniquAll είναι ένα αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση νευροδιαφορετικών παιδιών. Αποστολή του είναι η παροχή κατάλληλου περιβάλλοντος συνεκπαίδευσης και συνάθλησης μεταξύ παιδιών τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης. Εμπνευστής του προγράμματος είναι ο σπουδαίος βετεράνος αθλητής του μπάσκετ, Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος έχει αφιερωθεί στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Συνοδοιπόροι και πρεσβευτές του προγράμματος, είναι ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μοναδικός Έλληνας μέλος του Hall of Fame, Νίκος Γκάλης, και ο πρωταθλητής και δις MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο πρώτοι τρεις κύκλοι εφαρμογής του προγράμματος του UniquAll αφορούν στην εκμάθηση της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής σε παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού.

Σχετικά με την εταιρία Μασούτης

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη από τον Διαμαντή Μασούτη ο οποίος άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας στην καρδιά της πόλης. Είναι αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση. Μarket leader στη Βόρεια Ελλάδα και από τις πρώτες εταιρείες του κλάδου πανελλαδικά. Ελέγχει 389  καταστήματα: 349 super market, 14 Grand Μασούτης, 1 πράσινο κατάστημα, 24 Cash & Carry, 1 dark store και διαθέτει υπερσύγχρονο Logistics Center στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις 62.000 τ.μ., οικόπεδο 145.000 τ.μ.).

Τα σούπερ μάρκετ Μασούτης είναι για τους καταναλωτές τα «οικονομικά και ελληνικά» σούπερ μάρκετ που εμπιστεύονται.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της είναι αρωγός πρωτοβουλιών και δράσεων που κινούνται στη γραμμή της αλληλεγγύης και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Η Μασούτης  πρεσβεύει και προωθεί τα ιδεώδη του αθλητισμού, δίνοντας ειδική βαρύτητα στη σωματική δραστηριότητα.

Σχετικά με την εταιρία ARLA

Η Arla Foods ξεκίνησε την πορεία της πριν 120 χρόνια στη Δανία, είναι η 4η μεγαλύτερη γαλακτοκομική εταιρεία στην Ευρώπη και 6η στον κόσμο, καθώς και ο μεγαλύτερος παραγωγός οργανικών προϊόντων παγκοσμίως. Είναι συνεταιριστική και ανήκει σε ~8.400 γαλακτοπαραγωγούς. Βασική αρχή στην Arla είναι ο σεβασμός προς τη διατροφή των καταναλωτών και προς τον πλανήτη μας. Αυτό γίνεται πράξη καθώς οι φάρμες και τα γαλακτοκομεία της εταιρείας ακολουθούν τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals), για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Μέσω της προϊοντικής σειράς Arla PΡΟΤΕΙΝ, σε αυτή τη συνεργασία η εταιρεία θα υποστηρίξει όλους τους συμμετέχοντες στις ακαδημίες (αθλητές και προπονητές) για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα προϊόντα Arla PROTEIN (ροφήματα γάλακτος, puddings, cottage cheese & κίτρινο τυρί σε φέτες) περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσική πρωτεΐνη γάλακτος και αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο για όσους γυμνάζονται κι έχουν έναν δυναμικό τρόπο ζωής και όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητά τους.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 6981 000 709

Email: [email protected]

Social Media: FacebookInstagramYouTube