skip to Main Content

Με την παρουσία του εμπνευστή Δημήτρη Παπανικολάου και την παρουσίαση των νέων Υποστηρικτών ξεκίνησαν οι δράσεις του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης».

Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού του UniquAll ξεκίνησε με τις επίσημες πρώτες προπονήσεις στα γήπεδα της Λεοντείου Σχολής Αθηνών και της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης. Ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας, Δημήτρης Παπανικολάου, βρέθηκε στις δύο αθλητικές εγκαταστάσεις και καλωσόρισε τα παιδιά, αλλά και τη νέα συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ Μασούτης και τη γαλακτοκομική εταιρεία Arla Foods Hellas. Ο Υπεύθυνος Προπονητικού Προγράμματος, Γιάννης Τσουμπρής, το εξειδικευμένο προπονητικό επιτελείο και το διοικητικό προσωπικό υποδέχτηκαν με χαρά και ενσυναίσθηση παλιά και νέα παιδιά, καθώς και τους εθελοντές. Στην πρώτη προπόνηση της σεζόν βρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι των νέων συνεργατών, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Δ. Μασούτης Α.Ε., του Μασούτη, Μάριος Λουλάκης, η Γενική Διευθύντρια της Arla Foods Hellas, Άντζελα Κοτρότσου και η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Arla Foods Hellas, Μαρία Γρηγορίου.

Στην ομιλία τους σε αθλητές και γονείς, ο Δημήτρης Παπανικολάου επισήμανε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας, που για τρίτη σεζόν βρισκόμαστε όλοι μαζί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και με αυτή την ευκαιρία τους πρεσβευτές μας, Νίκο Γκάλη και Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι οποίοι διαδίδουν τη μοναδικότητα των παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού. Και φέτος καταφέραμε να εξασφαλίσουμε όλες τις δράσεις μας με μηδενικό κόστος, χάρη στους νέους υποστηρικτές μας, τα σούπερ μάρκετ Μασούτης και την γαλακτοκομική εταιρεία Arla Foods Hellas».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής της εταιρείας Δ. Μασούτης Α.Ε., Μάριος Λουλάκης, ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε δίπλα σας. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του UniquAll για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου προγράμματος. Η εταιρεία μας δείχνει την  ευαισθησία της για όλα τα παιδιά, των οποίων τα πρόσωπα πρέπει να φωτίζονται πάντα με χαμόγελα. Στο πλαίσιο αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Arla Foods Hellas και γινόμαστε συνοδοιπόροι και αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια».

Η Γενική Διευθύντρια της εταιρείας Arla Foods Hellas, Άντζελα Κοτρότσου, απευθυνόμενη αρχικά στα παιδιά είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που σας είδα σήμερα, παίξατε καταπληκτικά και μόνο γι’ αυτό σας αξίζουν συγχαρητήρια. Η Arla Foods Hellas είναι μια εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως είναι το γάλα και το βούτυρο. Έχουμε, επίσης, τη σειρά Arla Protein που θα χαρούμε πολύ να δοκιμάσετε μετά τις προπονήσεις σας για αναπληρώσει την ενέργεια και δύναμή σας», ενώ στη συνέχεια, τόνισε: «Σας ευχαριστούμε πολύ που μας κάνετε την τιμή να μπορούμε να προσφέρουμε σε ένα τόσο όμορφο σκοπό».

Στην τρίτη του σεζόν, το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» φιλοξενεί 60 νευροδιαφορετικά παιδιά, προσφέροντάς τους ένα κατάλληλο περιβάλλον άθλησης και διασκέδασης. Φέτος για πρώτη φορά, το UniquAll πραγματοποιείται σε δύο τοποθεσίες, ώστε να εξυπηρετεί ακόμη περισσότερες οικογένειες και περιοχές. Μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων άθλησης για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού, με επίκεντρο τις προπονήσεις Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής, το UniquAll έχει ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας κοινωνίας με ίσες ευκαιρίες και ίσες προοπτικές εντός και εκτός αθλητισμού για όλα τα παιδιά.

###

Σχετικά με το UniquAll

Το UniquAll είναι ένα αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση νευροδιαφορετικών παιδιών. Αποστολή του είναι η παροχή κατάλληλου περιβάλλοντος συνεκπαίδευσης και συνάθλησης μεταξύ παιδιών τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης. Εμπνευστής του προγράμματος είναι ο σπουδαίος βετεράνος αθλητής του μπάσκετ, Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος έχει αφιερωθεί στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Συνοδοιπόροι και πρεσβευτές του προγράμματος, είναι ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μοναδικός Έλληνας μέλος του Hall of Fame, Νίκος Γκάλης, και ο πρωταθλητής και δις MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο πρώτοι τρεις κύκλοι εφαρμογής του προγράμματος του UniquAll αφορούν στην εκμάθηση της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής σε παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού.

Σχετικά με την εταιρία Μασούτης

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη από τον Διαμαντή Μασούτη ο οποίος άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας στην καρδιά της πόλης. Είναι αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση. Μarket leader στη Βόρεια Ελλάδα και από τις πρώτες εταιρείες του κλάδου πανελλαδικά. Ελέγχει 391 καταστήματα: 351 super market, 15 Grand Μασούτης, 1 πράσινο κατάστημα, 23 Cash & Carry, 1 dark store και διαθέτει υπερσύγχρονο Logistics Center στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις 62.000 τ.μ., οικόπεδο 145.000 τ.μ.).

Τα σούπερ μάρκετ Μασούτης είναι για τους καταναλωτές τα «οικονομικά και ελληνικά» σούπερ μάρκετ που εμπιστεύονται.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της είναι αρωγός πρωτοβουλιών και δράσεων που κινούνται στη γραμμή της αλληλεγγύης και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Η Μασούτης πρεσβεύει και προωθεί τα ιδεώδη του αθλητισμού, δίνοντας ειδική βαρύτητα στη σωματική δραστηριότητα.

Σχετικά με την εταιρία ARLA

Η Arla Foods ξεκίνησε την πορεία της πριν 120 χρόνια στη Δανία, είναι η 4η μεγαλύτερη γαλακτοκομική εταιρεία στην Ευρώπη και 6η στον κόσμο, καθώς και ο μεγαλύτερος παραγωγός οργανικών προϊόντων παγκοσμίως. Είναι συνεταιριστική και ανήκει σε ~8.400 γαλακτοπαραγωγούς. Βασική αρχή στην Arla είναι ο σεβασμός προς τη διατροφή των καταναλωτών και προς τον πλανήτη μας. Αυτό γίνεται πράξη καθώς οι φάρμες και τα γαλακτοκομεία της εταιρείας ακολουθούν τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals), για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Μέσω της προϊοντικής σειράς Arla PΡΟΤΕΙΝ, σε αυτή τη συνεργασία η εταιρεία θα υποστηρίξει όλους τους συμμετέχοντες στις ακαδημίες (αθλητές και προπονητές) για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα προϊόντα Arla PROTEIN (ροφήματα γάλακτος, puddings, cottage cheese & κίτρινο τυρί σε φέτες) περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσική πρωτεΐνη γάλακτος και αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο για όσους γυμνάζονται κι έχουν έναν δυναμικό τρόπο ζωής και όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητά τους.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 6981 000 709

Email: [email protected]

Social Media: Facebook, Instagram, YouTube