skip to Main Content

Το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» τίμησε το πατροπαράδοτο έθιμο με εορταστικές εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Προπονητές, εθελοντές, συνεργάτες, αθλητές και αθλήτριες, καθώς και οι οικογένειές τους, συγκεντρώθηκαν στα γήπεδα της Λεοντείου Σχολής Αθηνών και της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης σε δύο εορταστικές εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του 2024 των πέντε τμημάτων του UniquAll. Οι Υποστηρικτές του UniquAll, τα σούπερ μάρκετ Μασούτης και η γαλακτοκομική εταιρεία Arla Foods Hellas, είχαν φροντίσει ώστε όλα τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους να πάρουν δώρα με νόστιμες λιχουδιές. Τα τυχερά παιδιά που βρήκαν τα φλουριά, κέρδισαν, επίσης, μια δωροεπιταγή για τα σούπερ μάρκετ Μασούτης και επιπλέον δώρα από την Arla. Το «παιχνίδι» της ανακάλυψης των φλουριών ακολούθησαν αθλητικά παιχνίδια, όπως τσουβαλοδρομίες, με τα παιδιά να περνούν ιδιαίτερα διασκεδαστικές στιγμές.

Η εκδήλωση στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών πραγματοποιήθηκε παρουσία του εμπνευστή του UniquAll, Δημήτρη Παπανικολάου, και του Περιφερειακού Διευθυντή της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Μάριου Λουλάκη, ο οποίος εκπροσώπησε τη συνέργεια των σούπερ μάρκετ Μασούτης με την ARLA. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος, Μυρτώ Τσιτσιού.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ευχήθηκε σε παιδιά, γονείς και συνεργάτες, επισημαίνοντας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε όλοι εδώ για τρίτη χρονιά και κόβουμε την πίτα μας για το 2024. Σας ευχαριστώ που μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας, όλοι μαζί προσπαθούμε να τους παρέχουμε το καλύτερο δυνατό. Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τα σούπερ μάρκετ Μασούτης και την γαλακτοκομική εταιρεία Arla Foods Hellas, καθώς χάρη σε αυτούς το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν. Ευχαριστώ, επίσης, τη Λεόντειο Σχολή για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στη Νέα Σμύρνη και στα Πατήσια».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Μάριος Λουλάκης, ανέφερε: «Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. είναι ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας του UniquAll. Με αφορμή την κοπή της πίτας εύχομαι καλή χρονιά, με πολλή αγάπη και φυσικά για τα παιδιά πολύ παιχνίδι».

Στην τρίτη του σεζόν, το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης» φιλοξενεί 60 νευροδιαφορετικά παιδιά, προσφέροντάς τους ένα κατάλληλο περιβάλλον άθλησης και διασκέδασης. Φέτος για πρώτη φορά, το UniquAll πραγματοποιείται σε δύο τοποθεσίες, ώστε να εξυπηρετεί ακόμη περισσότερες οικογένειες και περιοχές. Μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων άθλησης για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού, με επίκεντρο τις προπονήσεις Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής, το UniquAll έχει ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας κοινωνίας με ίσες ευκαιρίες και ίσες προοπτικές εντός και εκτός αθλητισμού για όλα τα παιδιά.

Σχετικά με το UniquAll

Το UniquAll είναι ένα αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση νευροδιαφορετικών παιδιών. Αποστολή του είναι η παροχή κατάλληλου περιβάλλοντος συνεκπαίδευσης και συνάθλησης μεταξύ παιδιών τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης. Εμπνευστής του προγράμματος είναι ο σπουδαίος βετεράνος αθλητής του μπάσκετ, Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος έχει αφιερωθεί στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Συνοδοιπόροι και πρεσβευτές του προγράμματος, είναι ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μοναδικός Έλληνας μέλος του Hall of Fame, Νίκος Γκάλης, και ο πρωταθλητής και δις MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο πρώτοι τρεις κύκλοι εφαρμογής του προγράμματος του UniquAll αφορούν στην εκμάθηση της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής σε παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού.

Σχετικά με την εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 από τον Διαμαντή Μασούτη ο οποίος άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην οδό Κ. Κρυστάλλη, πλατεία Αντιγονιδών. Είναι αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση, market leader στη Βόρεια Ελλάδα και στην 5η θέση του κλάδου πανελλαδικά. Ελέγχει 391 καταστήματα: 352 super market, 15 Grand Μασούτης, 22 Cash & Carry, 1 πράσινο κατάστημα, 1 dark store. Διαθέτει υπερσύγχρονο Logistics Center στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις 62.000 τ.μ., οικόπεδο 145.000 τ.μ.) ένα από τα μεγαλύτερα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Τα σούπερ μάρκετ Μασούτης είναι για τους καταναλωτές τα «οικονομικά και ελληνικά» σούπερ μάρκετ που εμπιστεύονται. Η συνεισφορά της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας αποτελεί θεμελιώδη αξία της εταιρικής της κουλτούρας. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύει πρωτοβουλίες και δράσεις που κινούνται στη γραμμή της αλληλεγγύης και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Με σεβασμό στα αθλητικά ιδεώδη στηρίζει διαχρονικά τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό.

Σχετικά με την εταιρία ARLA

Η Arla Foods ξεκίνησε την πορεία της πριν 120 χρόνια στη Δανία, είναι η 4η μεγαλύτερη γαλακτοκομική εταιρεία στην Ευρώπη και 6η στον κόσμο, καθώς και ο μεγαλύτερος παραγωγός οργανικών προϊόντων παγκοσμίως. Είναι συνεταιριστική και ανήκει σε ~8.400 γαλακτοπαραγωγούς. Βασική αρχή στην Arla είναι ο σεβασμός προς τη διατροφή των καταναλωτών και προς τον πλανήτη μας. Αυτό γίνεται πράξη καθώς οι φάρμες και τα γαλακτοκομεία της εταιρείας ακολουθούν τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals), για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Μέσω της προϊοντικής σειράς Arla PΡΟΤΕΙΝ, σε αυτή τη συνεργασία η εταιρεία θα υποστηρίξει όλους τους συμμετέχοντες στις ακαδημίες (αθλητές και προπονητές) για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα προϊόντα Arla PROTEIN (ροφήματα γάλακτος, puddings, cottage cheese & κίτρινο τυρί σε φέτες) περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσική πρωτεΐνη γάλακτος και αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο για όσους γυμνάζονται κι έχουν έναν δυναμικό τρόπο ζωής και όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητά τους.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 6981 000 709

Email: [email protected]

Social Media: FacebookInstagramYouTube